Video-inspiration

Hvad er peer-støtte?

Hør projektkonsulent Johanna V. Joensen fortælle om peer-to-peer, Peer-Netværket og historier fra medlemmernes hverdags peer-arbejde. Tom Jul Pedersen interviewer og videoen er produceret af ANTV

Her beskriver Christian, hvordan han bruger sine egne erfaringer fra psykisk sygdom i peer-to-peer-arbejde Han fortæller, at det for ham er vigtigt at være autentisk og at passe godt på sig selv i peer-støttearbejde.

Sætte grænser

Se her rollespil med Shery Mead og Beth Filson, om hvordan du kan sætte grænser som peer-støtte medarbejder på en respektfuld måde. Se med:

Lyt på en ny måde

Se her rollespil om hvordan du kan agere, hvis en borger har nogle forestillinger, som kan synes usandsynlige.

Dobbeltdiagnoser – hvem ser dobbelt?

Foredrag med Kurt Kyed, projektleder “Fra besøgsven til peer-facilitator”, og med egen erfaring med psykisk sygdom og misbrug. Kurt siger bl.a. at der er ikke noget dobbelt i ham – nej, dobbeltdiagnoser er noget systemet har brug for, for at stå mennesker med sammensatte problematikker.

“Er det ikke temmelig sindssygt at misbruge” – spørger Kurt blandt andet retorisk, med henvisning til, at mange misbrugere også har en psykisk lidelse. Nogle forskningsundersøgelser viser at over 70% af misbrugere, havde symptomer på diagnosticerbare psykiatriske lidelser min. 2 år forud for at misbruget misbruget startede ifølge videoforedrag med cand.psych Steen Guldager.
Foredraget blev arrangeret af Peer-Netværket i samarbejde med SIND-Vejle og Kirkens Korshær Vejle.

 

Yes No