Danske erfaringer
Erfaringer fra de første danske projekter med peer-faglighed i psykiatrien
Brugen af peer-faglighed indenfor det psykiatriske område blev indført i Danmark i årene 2015-2018 gennem en række projekter, der skulle afprøve forskellige modeller. Erfaringerne herfra lever nu videre i de etablerede, faste ordninger der findes i dag i både regioner, kommuner og foreninger i civilsamfundet. Erfaringerne er samlet i en række evalueringer, som indeholder viden om effekterne af peer-støtte, om peer-faglighed som en vej til recovery-orientering og om hvordan man som organisation kan implementere peer-støtte og peer-faglighed.
Socialstyrelsen 2018
Socialstyrelsen har lavet en opsamlende evalueringsrapport fra de danske projekter. Rapporten er den mest omfattende vidensopsamling, der samler erfaringer fra tre regionale projekter.
Erfaringer fra Region Hovedstaden
Region Hovedstadens Psykiatri har siden 2013 haft recovery-mentorer ansat. Ordningen blev i 2016 evalueret med fokus på både recovery-mentorernes, patienternes, ledernes og det øvrige personales perspektiv.
Erfaringer fra Region Midtjylland
Evalueringsrapporten har fokus på, hvilken form for forandringsproces kursister og undervisere på recovery-skolerne i Region Midjylland har gennemgået.
Erfaringer fra Region Sjælland
Statusrapporten fra Region Sjælland har fokus på, hvordan regionens peer-medarbejdere arbejder, hvordan Recovery-skolen i Roskilde har undervist og hvilken betydning dette har haft for patienter og kursister.

Mere viden
Der findes mange opsamlinger på erfaringer med peer-medarbejdere i danske organisationer. Se f.eks. peerstøtte.dk og peerviden.dk
Peer-Netværket Danmark
Vesterbrogade 53,1
1620 København V