Nyheder

Referat af konferencen "Peer-Netværkets fremtid" d. 27.+28. august 2021

13. september 2021

82 medlemmer havde tilmeldt sig konferencen i Århus centrum, og der var lagt op til både udveksling af erfaringer, ny viden på området og hygge med god mad og musik

Ny sekretariatsleder i Peer-Netværket

28. juni 2021

Mette Bang Larsen er ny sekretariatsleder i Peer-Netværket. Hun glæder sig til at være med til at udvikle organisationen og at få talt med medlemmer om, hvilket Peer-Netværk de ønsker. 

Kan erfaringsviden forbedre uddannelserne på Københavns Professionshøjskole?

25. juni 2021

Emma Ervø er pædagogstuderende, og hun savner at uddannelsen indeholder erfaringsviden frem for cases – for sådan lærer de studerende at tale om folk, i stedet for med folk. Nu vil hun sammen med Peer-Netværket forsøge at gøre noget ved det.

Information vedr. overenskomsten indgået mellem FOA og Danske Regioner

6. april 2021

 

Peer-viden kan bruges til mange ting!

26. marts 2021

På opfordring fra et medlem opretter Peer-Netværket nu et fagligt forum for peer-medarbejdere, der arbejder med koordinering og udvikling. Peer-viden kan nemlig bruges på mange måder.

I Odense blomstrer peer-frivilligheden under corona

26. marts 2021

Da landet lukkede ned for anden gang i december rykkede tre frivillige peers fra Odense deres motionstilbud ud i naturen. Læs artiklen om, hvordan nedlukning førte til sammenhold og kreativitet. 

Nu kommer de unge peers!

26. marts 2021

Der er begyndende interesse for peers i ungdomspsykiatrien og i kommuner. Men hvordan gør man det bedst? Vi har talt med tre af Danmarks første peer-medarbejdere på ungdomsområdet.  

Karina skal repræsentere Danmark i globalt peer-netværk

19. februar 2021

Global Mental Health Peer Network (GMHPN) er et globalt netværk med base i Sydafrika, der arbejder på at erfaringsviden skal inkluderes i alt arbejde indenfor mental sundhed, på alle niveauer – både i politik, udviklingsarbejde og i praksis.

OK21 – FOA forhandler med regionerne på vegne af peer-medarbejderne.

19. februar 2021

I denne måned forhandler FOA på vegne af de regionaltansatte peer-medarbejdere, som udgør lidt over 75% af lønnede peer-medarbejdere i Danmark.

”Hvor er du dog modig…” – Føler du nogensinde en frygt for, at andre opdager, du slet ikke kan så meget som de tror?

19. februar 2021

Andrea opdagede engang, at når hun holdt oplæg som peer-medarbejder fik hun en masse ros – men mest for at være modig…

Året 2021 i Peer-Netværket

15. januar 2021

2021 kommer til at byde på en del online aktivitet og som medlem kan du deltage i webinarer, samt tilgå andet online materiale som podcasts og artikler, vi løbende deler på vores hjemmeside og sociale medier. Men vi håber også, at 2021 vil blive et år, hvor det igen bliver muligt at samles til større konferencer og møder

Fokus på løn

15. januar 2021

I efterhånden en del år, har løn- og ansættelsesforhold for peer-medarbejdere været et emne, mange har kredset om. Peer-Netværket har derfor sat sig for, at indsamle data blandt vores medlemmer, der kan kvalificere debatten og bruges som grundlag til at arbejde videre for forbedring af disse forhold. En af de peer-medarbejdere, der har kastet sig ud i at undersøge løn- og ansættelsesforhold for peer-medarbejdere, er Anders Lindberg fra Region Midtjylland. 

Ny bog om Recovery

15. januar 2021

I dag udkommer bogen ”Recovery-orienterede praksisser” som er en rundrejse i recovery-tilgangens teori og praksis, baseret på både dansk og udenlandsk forskning. Recovery mentor Morten Hansen fra Nørrebro ser frem til, at udgivelsen måske kan være med til igen at sætte fokus på dialogen om, hvad recovery-begrebet egentlig dækker.

Referat af netværkskonferencen "Peers - hvordan er vi lige?"

18. november 2020

11. november 2020 blev konferencen ”Peers – hvordan er vi lige?” streamet fra Peer-Netværkets lokaler i København. Begrebet “peer” har efterhånden fundet vej ind i den offentlige sektor og i mange foreninger i Danmark. Men hvordan praktiserer man egentlig det at arbejde i en ligestillet relation?

Referat af netværkskonferencen "Peer-identitet i udvikling"

16. september 2020

Konferencen ”Peer-identitet i udvikling” blev en mulighed for at mødes på tværs af regioner og ansættelsesforhold for at udveksle erfaringer og meninger midt i en coronatid. Der blev talt om både meningsfølelse, peer-faglighed, arbejdsmarked, frivillighed og lønforhold for peers.

Luk menu